Pirohy s pohánkovou plnkou
4
porcie
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
polohrubá múka
2
ks
vajce
štipiek
soľ
300
g
pohánka
250
g
mäkký tvaroh
2
PL
maslo
1
ks
cibuľa
štipiek
majoránka
štipiek
korenie
postup
Preosejeme múku, pridáme vajce, osolíme a vypracujeme cesto. Postupne doňho pridávame 3/4 šálky vlažnej vody. Hotové cesto prikryjeme utierkou aby neoschlo. Uvaríme 3 šálky vody so štipkou soli a lyžicou masla. Do vriacej vody nasypeme umytú pohánku. Varíme tak dlho, až sa vyparí voda. Potom zakryjeme pokrývkou a na miernom ohni varíme do mäkka. Necháme vychladnúť. Cibuľu olúpeme, nakrájame nadrobno a opražíme na masle. Vychladnutú pohánku pomelieme spoločne s tvarohom, pridáme cibuľu, majoránku, jedno vajce, dochutíme soľou, korením a dôkladne premiešame. Cesto na pirohy vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska a plníme plnkou. Okraje spojíme dokopy a pevne pritlačíme vidličkou. Varíme vo vode so štipkou soli s pokrievkou. Pirohy sú hotové, keď plávajú na povrchu. Podávame omastené maslom alebo opečenou slaninou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.