Kačka na pomarančoch a víne
6
porcií
180
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kačka
4
ks
pomaranč
2
ks
mrkva
1
ks
zeler
2
ks
cibuľa
1
šálka
suché biele víno
200
ml
bujón
2
PL
vínny ocot
1
PL
cukor
1
PL
maslo
1
PL
zemiaková múčka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
postup
Kačku umyjeme a osušíme, potrieme soľou, korením a necháme hodinu odležať. Potom ju položíme na pekáč, podlejeme piatimi lyžicami vody, dáme do predhriatej rúry na 250°C a pečieme doružova cca hodinu. V priebehu pečenia kačku podlievame šťavou. Mrkvu a zeler očistíme a opláchneme, cibule olúpeme. Zeleninu nakrájame na kocky. Dva pomaranče vyšťavíme. Z pekáča odstránime prebytočný tuk, pridáme zeleninu, víno, bujón a polovicu šťavy z pomarančov. Pekáč prikryjeme a kačku ďalších 30 minút pečieme pri teplote 180°C. Jeden pomaranč umyjeme, olúpeme, kôru nakrájame na kocky a potom 2 minúty blanšírujeme. Posledný pomaranč olúpeme, nakrájame na plátky a prehrejeme na masle. Kačku vyberieme z trúby a necháme v teple. Cukor rozpustíme na svetlý karamel, pridáme ocot a zvyšok šťavy z pomarančov. Necháme vychladnúť a zahustíme zemiakovou múčkou. Šťavu z kačky precedíme a zbavíme tuku, vlejeme do nej karamel s pomarančovou šťavou a povaríme. Nakoniec všetko dochutíme soľou, korením a pridáme pomarančovú kôru. Kačku dáme na servírovaciu misu, obložíme plátkami pomarančov a polejeme šťavou. Môžeme podávať s pečenými zemiakmi alebo zemiakovými kroketami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.