Marhuľový koláč s džemom
8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
marhule
120
g
maslo
60
g
práškový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
4
ks
vajce
100
g
krupicový cukor
150
g
hladká múka
3
PL
marhuľový lekvár
postup
1.
Maslo izbovej teploty vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Primiešame žĺtky. Z bielkov a krupicového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka s múkou primiešame do cesta.
2.
Formu na pečenie vymastíme maslom, vysypeme múkou a naplníme cestom. Na vrch uložíme marhule. Koláč vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C približne 40 minút.
3.
Upečený koláč necháme vychladnúť a pred podávaním ho potrieme rozohriatym marhuľovým lekvárom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.