Pridať recept

Žemľová plnka s pečeňou

ingrediencie

3 ks
žemľa
1,5 dl
mlieko
50 g
maslo
3 ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
muškátový kvet
20 g
cibuľa
20 g
maslo na cibuľu
1 ks
pečeň z moriaka
trochu
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.

Žemle pokrájame a navlhčíme mliekom, ktoré necháme dobre vsiaknuť. Maslo a žĺtky vymiešame do peny, osolíme, okoreníme, pridáme navlhčené žemle, pokrájanú cibuľu opraženú na masle, pečeň pokrájanú na malé kocky, posekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko spolu dôkladne premiešame. Nakoniec do plnky zľahka zamiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov.

 
2.

Takto pripravenú plnku pečieme v rúre alebo ňou naplníme kura alebo moriaka.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Losos
Čo sú biele škvrny na pečenom lososovi? Je lepšie to vedieť
Losos je ryba, ktorá sa teší obrovskej obľube a neodrádza ju ani jeho cena. Jeho konzumácia v akejkoľvek forme...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.
TOP
Langoše z kyslej smotany - vynikajúce, FOTORECEPT
Vďaka TAJNEJ prísade sa už nikdy nepripália! Toto je najvyhľadávanejší recept na langoše, mäkké aj na druhý deň a vôbec nie sú mastné
Langoše mäkké ako vatička a z toho najlepšieho cesta z chladničky! Prezradíme vám šikovný trik, vďaka...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Vajíčka sú bohaté na bielkoviny a množstvo živín a sú aj chutné. Okrem toho sa dajú podávať na množstvo...
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...