FOTORECEPT: Výborný medovník
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
420
g
hladká múka
50
g
maslo
180
g
práškový cukor
2
ks
vajce
5
PL
tekutý med
1
KL
sóda bikarbóna
3
ks
rozdrvené klinčeky
1/2
KL
mletá škorica
1
pohár
marhuľový džem
3
hrste
posekané orechy
2
hrste
nasekaná čokoláda
2
hrste
hrozienka
1
hrsť
kandizované ovocie
1
PL
rum
1
ks
čokoládová poleva Dr Oetker
postup
Výborné medovníčky trocha ináč. Kto raz ochutná, bude ich už piecť stále.
1.
Z múky, cukru, masla, vajec, medu, sódy, klinčekov a škorice vypracujeme cesto.
3.
Medzitým si nasekáme orechy a čokoládu a hrozienka namočíme do rumu.
5.
Jedno cesto dáme na plech na pečenie a potrieme ho džemom. Posypeme orechmi, čokoládou, hrozienkami a kandizovaným ovocím.
6.
Prikryjeme druhým cestom a popicháme ho vidličkou. Pečieme pri 160 stupňoch asi 20 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
helkahelenka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.