Ovsená kaša s jablkom a černicami, FOTORECEPT
1
porcia
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
šálka
ovsené vločky
1/2
šálka
mlieko
1
ČL
med
1
ks
menšie jablko
1
PL
šťava z citróna
1/4
ČL
mletá škorica
1/4
ČL
vanilková aróma
1
PL
javorový sirup
1
hrsť
vlašské orechy
6
ks
černice
postup
Nevarená ovsená kaša, odležaná cez noc, podávaná s karamelizovaným ovocím.
1.
Ovsené vločky zalejeme studeným mliekom, vmiešame med a misku zakryjeme. Takto namočené vločky necháme odležať v chladničke celú noc.
2.
Ráno jablko umyjeme, očistíme od jadrovníka a rozrežeme na mesiačiky. Ovsenú kašu vyberieme z chladničky. Rúru vyhrejeme na 220 °C.
3.
Kúsky jablka preložíme na plech alebo do keramickej misky, posypeme škoricou, polejeme javorovým sirupom, citrónovou šťavou a pokvapkáme vanilkovou arómou. Pečieme do zlatista.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.