Turecký syrový koláč borek
6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
500
g
hladká múka
200
g
biely jogurt
1
ks
vajce
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
Plnka:
2
ks
vajce
230
ml
mlieko
140
ml
biely smotanový jogurt
350
g
syr Feta
1
hrsť
kôpor
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
ks
žĺtok na potretie
postup
1.
V miske zmiešame hladkú múku, biely jogurt, vajíčko, soľ a kypriaci prášok do pečiva. Ak je potrebné pridáme trošku vody a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Rozdelíme ho na 4 rovnaké časti a osobitne ich rozvaľkáme na pomúčenej doske.
2.
Vajíčka rozšľaháme s mliekom, pridáme smotanový jogurt, rozpustené maslo a soľ. Syr Feta zmiešame s nasekaným kôprom.
3.
Na vymastený plech uložíme prvý plát cesta, potrieme ho 1/2 plnky a syrom Feta. Na plnku položíme ďalší plát cesta a postup zopakujeme. Na vrch uložíme posledný plát cesta, potrieme ho žĺtkom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.