Pridať recept

Turecký syrový koláč borek

6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

500 g
hladká múka
200 g
biely jogurt
1 ks
vajce
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ

Plnka:

2 ks
vajce
230 ml
mlieko
140 ml
biely smotanový jogurt
350 g
syr Feta
1 hrsť
kôpor
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 ks
žĺtok na potretie

postup

1.
V miske zmiešame hladkú múku, biely jogurt, vajíčko, soľ a kypriaci prášok do pečiva. Ak je potrebné pridáme trošku vody a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Rozdelíme ho na 4 rovnaké časti a osobitne ich rozvaľkáme na pomúčenej doske.
 
2.
Vajíčka rozšľaháme s mliekom, pridáme smotanový jogurt, rozpustené maslo a soľ. Syr Feta zmiešame s nasekaným kôprom.
3.
Na vymastený plech uložíme prvý plát cesta, potrieme ho 1/2 plnky a syrom Feta. Na plnku položíme ďalší plát cesta a postup zopakujeme. Na vrch uložíme posledný plát cesta, potrieme ho žĺtkom a upečieme vo vyhriatej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
27.9.2019 11:52 | |
+2 -3
Je to faktický naša štrúdľa, a v tureckých filmoch vidím, že ju zatáčajú a potom ich dávajú na plech nie podzdĺžne ako my ale dookola do guľatej formy. Vypadá to tak veľmi chutne.
Anonymný nick
30.4.2016 20:34 | |
+11 -8
do cesta na borek sa dava iba muka, voda, troska soli a prasku do peciva, ziadne vajcia...a originalne by sa malo cesto vyvalkat, resp. roztahat na tak tenucko, ze sa cez neho daju noviny citat :D inak je to super jedlo
Anonymný nick
30.4.2016 22:21 | |
+8 -7
Ano maš pravdu pokiaľ ide o juhošský-bosánsky börek,ten turecký je trosku hrubšý😉