FOTORECEPT: Príprava cesta na halušky - bunčaky
4
porcie
17
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky ocistene
1
dl
voda
200
g
múka polohrubá
150
g
múka hladká
soľ
postup
Toto zemiakové cesto je vhodné na bryndzové halušky,s kyslou,sladkou kapustu,s tvarohom,so syrom a pod.
1.
Očistené zemiaky si nastrúham na struhadle na jemno,
3.
múku,trocha soli a zamiešam vláčne cesto.
4.
Medzi tým si dám zovrieť dostatočné množstvo osolenej vody.Soli stačí asi 1 čl.Ked voda vrie,tak cesto posadzam cez haluškár do vody a počas sadzania občas halušky zamiešam.
5.
Ked začnú halušky vyplavovať na povrch,nechám asi 2-3 min.povrieť a odstavím.
6.
Potom zalejem halušky studenou vodou pod vodovodom,len toľko,aby halušky padli na dno.
7.
Hned ich scedím a môžem použiť na dalšiu prípravu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.