Pridať recept

Palacinková torta

12
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
2 PL
cukor práškový
4 ks
vajce
500 ml
mlieko

Plnka

500 ml
smotana na šľahanie DrOetker
4 PL
cukor práškový

postup

1.
Do misy pripravíme múku, cukor, vajcia a ne, za stáleho miešania, prilievame mlieko. Pomocou metličky dôkladne premiešame, kým nevznikne riedke hladké cesto. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme stáť pri izbovej teplote niekoľko minút. Potom na panvici rozohrejeme olej a opečieme 8 až 10 väčších palaciniek.
 
2.
Medzitým pripravíme plnku tak, že v miske vyšľaháme smotanu spolu s cukrom. Na tortový podnos ukladáme najskôr palacinku, do stredu nanesieme tenkú vrstvu krému a rovnomerne rozotrieme, potom šľahačku a nakoniec prekryjeme palacinkou. Takto striedavo pokračujeme 8 až 10 vrstiev, ktoré ukončíme palacinkou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie a dáme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať