FOTORECEPT: Francúzsky medový krémeš
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladkej múky špeciál
100
g
práškového cukru
1
PL
rumu
1
ks
vajce
1
ks
žĺtok
1
ČL
sódy bikarbóny
50
g
Hera
1
PL
medu
Krém
1
liter
mlieka
80
g
kukuričného škrobu
3
PL
polohrubej múky
3
ks
zltky
250
g
Hery
2
balíčky
šľahačky v prášku Dr Oetker
300
ml
mlieka do šľahačiek
postup
2.
Prísady na cesto zmiešame a vypracujeme cesto.
3.
Rozdelíme na dve časti, každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie. Preložíme na plech...
5.
Odoberieme trochu mlieka a vymiešame v ňom kukuričný škrob, múku a žĺtky. Ostatné mlieko privedieme do varu a vmiešame mlieko s kukuričným škrobom, múkou a žĺtkami. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
6.
Heru vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na jeden plát upečeného a vychladnutého cesta,
9.
Priložíme druhý plát cesta a necháme v chladničke postáť 3-4 hodiny. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.