Tekvicové gnocchi s hubovou omáčkou
6
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Tekvicové gnocchi:
1
ks
tekvica hokkaido
350
g
hladká múka
2
ks
vajce
2
KL
soľ
Omáčka:
1
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
150
g
čerstvé huby
1
téglik
smotana na varenie
podľa chuti
soľ, korenie,
1
PL
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Tekvicu rozkrojíme, vydlabeme z nej semienka, rozkrojíme ju na menšie kúsky, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie cca hodinu pečieme. Po upečení tekvicu necháme vychladnúť a zbavíme ju šupky.
2.
Potom ju rozmixujeme na pyré, pridáme vajce, soľ a postupne pridávame múku. Ak je cesto lepivé, pridám ešte trochu múky, záleží to aj od veľkosti tekvice. Potom z cesta robíme guľky, hádžeme ich do vriacej osolenej vody a varíme. Keď gnocchi vyplávajú na povrch, sú uvarené.
3.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme v panvici na rozpálenom oleji. Pridáme huby, chvíľu ich dusíme a potom prilejeme smotanu na varenie. Omáčku chvíľu povaríme, dochutíme ju soľou, korením, nasekanou vňaťou a potom ňou prelejeme tekvicové gnocchi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.