Muffiny s dvojitou dávkou čokolády a banánom
15
porcií
38
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/3
hrnček
zrelý banán
1/3
hrnček
rastlinný alebo kokosový olej
100
ks
vajce
1/2
hrnček
hnedý cukor
1/4
hrnček
kryštálový cukor
1/2
hrnček
hladká múka
1/4
hrnček
kakao
1
KL
jedlá sóda
1/2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
1
KL
mletá škorica
1
hrnček
čokoládové lupienky
postup
1.
Zrelé banány ošúpeme, rozpučíme vidličkou a zmiešame s olejom a vajíčkom. Primiešame kryštálový a hnedý cukor. V druhej miske zmiešame múku, kakao, sódu, kypriaci prášok do pečiva, štipku soli a mletú škoricu.
2.
Sypkú zmes pomaly vmiešame do mokrej, všetko premiešame a nakoniec vmiešame čokoládové lupienky. Namiesto nich môžeme použiť rozlámanú čokoládu.
3.
Plech na muffiny vystelieme papierovými košíčkami, do 3/4 ich naplníme cestom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180°C približne 18 minút. Upečené muffiny necháme úplne vychladnúť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.