FOTORECEPT: Východniarska chlebová praženica
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
1
PL
maslo
130
g
chlieb
1
hrsť
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
postup
Túto netradičnú praženicu mi urobil kamarát z východu, ktorí boli u nás na návšteve. Najprv som sa na to pozerala skepticky, ale bolo to naozaj veľmi chutné. Odporúčam ju urobiť najmä vtedy, ak máte starší chlebík a neviete čo s ním.
1.
Maslo rozpustíme a primiešame vajcia.
2.
Na veľmi jemnom ohni miešame, kým vajcia začnú hrudkavieť. Keď dosiahnu polourobenú konzistenciu, panvicu odstavíme.
3.
Do misky nakrájame chlebík na malé kocky a polejeme „polopraženicu“.
4.
Premiešame a necháme odstáť asi 2-4 minútky, kým chlebík vpije vajíčka. Osolíme a okoreníme podľa chuti a na záver posypeme pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
5.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.