Mexická čierna fazuľa s ryžou
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
hrnček
čierna mexická fazuľa
3
PL
olej
1
ks
cibuľa
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ
1
PL
paradajkový pretlak
1
KL
kari korenie
1
KL
ocot
1
štipka
cukor
1
hrnček
ryźa
2
strúčiky
cesnaku
1
PL
maslo
postup
1.
Deň vopred namočíme prepláchnutú čiernu fazuľu. Na druhý deň ju dáme variť a medzitým si na panvici rozpálime olej, prisypeme drobné kocky cibule, okoreníme, osolíme, pridáme lyžicu pretlaku a kari korenie. Miešame, kým cibuľa nepustí šťavu a nezmäkne.
2.
Túto zmes prisypeme k fazuli a varíme ešte asi 15 min. Keď fazuľa úplne zmäkne, dochutíme ju octom a cukrom. Odstavíme a necháme vychladnúť.
3.
Ryžu uvaríme al dente a premiešame so scedenou fazuľou, maslom, prípadne dochutíme čerstvými bylinkami. Podávame so šalátom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.