FOTORECEPT: Hovädzie Stroganov
6
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzie mäso
200
g
sterilizované šampiňóny
4
ks
kyslá uhorka
2
PL
tuk olej
2
ks
cibuľa
podľa chuti
soľ, korenie, hladká múka, cukor
3
KL
plnotučná horčica
1
kocka
hovädzí bujón
1
téglik
smotana kyslá
postup
Tento recept mám už veľmi dlho, robievam ho, keď dostanem pekné hovädzie mäso. Teraz som musela mäsko dlhšie dusiť, nakoľko som mala iný druh hovädzieho masa. Jedávame ho s cestovinami. Veľmi nám chutí.
1.
Odblaníme si mäso, umyjeme a nakájame na rezančeky, alebo kocky. Na tuku rýchlo osmahneme, osolíme(nie veľa) a okoreníme.
2.
Nakrájame si cibule, uhorky a pripravíme si šampiňóny.
3.
Mäso vyberieme na tanier a do panvice pridáme na kocôčky nakrájanú cibuľu a šampiňóny.
4.
Zaprášime múkou, podlejeme vývarom, alebo masoxom, pridáme štipku cukru, necháme prejsť varom.
5.
Do panvice vrátime mäso, pridáme nakrájané nakladané uhorky a dusíme.
6.
Nakoniec pridáme horčicu a kyslú smotanu, necháme povariť, ochutnáme a ak treba dosolíme.
7.
K tomuto jedlu sa hodia cestoviny, ja som zvolila špirály.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.