Ochutené zemiakové krokety
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
uvarené zemiaky v šupke
40
g
maslo
2
ks
vaječný žĺtok
50
g
strúhanka
podľa chuti
soľ
2
ks
vajce
trochu
strúhanka na obaľovanie
trochu
olej na vyprážanie
podľa chuti
strúhaný muškátový oriešok
postup
1.
Uvarené zemiaky ošúpeme a ešte teplé prelisujeme. Do vychladnutých zemiakov pridáme maslo, žĺtky, strúhanku, soľ a dôkladne premiešame. Ochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom.
2.
Z cesta navlhčenými rukami formujeme menšie valčeky, ktoré namočíme v rozšľahaných vajciach a obalíme v strúhanke. Vyprážame ich v rozohriatom oleji dozlatista.
3.
Hotové ich ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Podávame ako prílohu.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.