Pečená zelenina s rozmarínom
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
zemiaky
2
ks
mrkva
1
ks
zeler
5
PL
olivový olej
1
vetvička
čerstvý rozmarín
2
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
trochu
olej na potretie
postup
1.
Ošúpané zemiaky pokrájame na kocky, mrkvu a zeler na drobné kocky. Olivový olej ochutíme rozmarínom s pretlačenými strúčikmi cesnaku zmiešame ho so soľou a pridáme k zelenine.
2.
Rozložíme ju do olejom potretej zapekacej misy a v stredne rozohriatej rúre pečieme, kým zelenina nezmäkne a zemiaky nezískajú zlatistú kôrku. Podávame ju ako samostatné jedlo alebo prílohu k mäsu.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.