Zapečené paradajky so zemiakmi a syrom
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
paradajka
4
ks
uvarené zemiaky
4
strúčiky
cesnaku
1
KL
sušená bazalka
trochu
petržlenová vňať
trochu
olej na vymastenie
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2
PL
olivový olej
150
g
plátkový syr
postup
1.
Ošúpané paradajky a zemiaky pokrájame na hrubšie plátky. Prelisovaný cesnak premiešame s bazalkou a petržlenovou vňaťou.
2.
Do olejom vymastenej zapekacej misy rozložíme polovicu zemiakov, posolíme, pokoreníme, pokvapkáme olejom a posypeme cesnakovou zmesou. Na to dáme vrstvu paradajok, na ne plátky syra a prikryjeme zvyšnými zemiakmi.
3.
Vložíme do stredne rozohriatej rúry a zapekáme asi 20 min. dozlatista.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.