FOTORECEPT: Makovo-banánový závin zo špaldovej múky
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
celozrnná špaldová múka
200
ml
sójové mlieko
1
KL
med
20
g
cukor
1
ks
citrón
2
KL
sušené droždie
Plnka
200
g
mak mletý
150
ml
sójové mlieko
100
g
cukor
1
hrsť
hrozienka
100
ml
rum
1/2
KL
mletá škorica
1
ks
banán
1
ks
vajce na potretie
postup
1.
Suroviny na cesto dáme do pekárničky v tomto poradí: mlieko, med, cukor, kôra z citróna, múka a droždie. Zapneme program cesto. Po cca hodine a pol nám cesto v pekárničke krásne vykysne. Hrozienka zalejeme rumom a necháme napučať.
2.
Medzitým si pripravíme plnku. Do malého hrnca vylejeme mlieko a privedieme ho k varu. Do horúceho mlieka prisypeme mak s cukrom a škoricou a varíme cca 3 minúty, až nám plnka trochu zhustne. Nakoniec pridáme do plnky banán nakrájaný na malé kocky, hrozienka s rumom a povaríme všetko ešte ďalšie 3 minúty. Ak sa nám zdá plnka veľmi hustá, pridáme trochu vody.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenký plát s rozmermi cca 50x30 cm,
4.
Plnku natrieme rovnomerne na celé cesto až po okraj, ľavý a pravý okraj ohneme dovnútra a závin pomaly zvinieme.
5.
Závin preložíme na plech (vystlaný pečiacim papierom) spojom dolu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.