Pridať recept

Krokety z vajec uvarených natvrdo

ingrediencie

2 dl
mlieko
20 g
maslo
70 g
krupica
trochu
soľ
2 ks
vajce
2 PL
mlieko
80 g
strúhanka
masť alebo olej

postup

1.

Do variaceho sa mlieka dáme maslo.

 
2.

Keď začne mlieko s maslom vrieť, zavaríme doň krupicu, osolíme a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.

3.

Uvaríme vajcia na tvrdo -  varíme ich približne 9 minút od momentu kedy voda zovrie.

4.

Do vlažnej kaše pridáme 1 žĺtok a natvrdo uvarené posekané vajce. 

5.

Masu vypracujeme a urobíme z nej 12 šúlkov, ktoré obalíme postupne v bielku rozšľahanom v mlieku a v strúhanke.

6.

Krokety vyprážame na horúcej masti na panvici alebo pre uľahčenie vo fritéze.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.