Malinový topping s granátovým jablkom
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
očistené maliny
2
ks
granátové jablko
1
kg
cukor
1
balíček
Gelfix Klasik 11 DrOetker
1
ks
šťava z citróna
postup
1.
Na prípravu toppingu vložíme do veľkého hrnca maliny. Pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a pridáme vylúpané zrniečka granátových jabĺk.
2.
Pridáme obsah balenia Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
3.
Pridáme zvyšok cukru a citrónovú šťavu a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.
4.
Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného toppingu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
5.
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
6.
Tip: Hodí sa na čerstvé pečivo, vianočku alebo ohriaty na zmrzlinový pohár. Ak topping chceme mať bez zrniečok, po rozmixovaní ho precedíme.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.