Čerešňovo - tvarohový zákusok
20
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
20
PL
hladká múka
3
PL
trstinový cukor
250
g
maslo
1
ks
prášok do pečiva
1
ks
vaječný žĺtok
Plnka
1/2
kg
jemný tvaroh
1/2
liter
mlieko
4
PL
Zlatý klas
3
ks
vaječný žĺtok
1
ks
vanilkový cukor
4
ks
vaječný bielok
4
PL
trstinový cukor
postup
1.
Zo surovín si vypracujeme cesto, ktoré rukou rozmrvíme a pritlačíme na vymastený plech – lepší je menší plech, koláčik je vyšší. Cesto treba dať aj na okraje plechu.
2.
Na cesto poukladáme odkôstkované čerešne, ale môže byť aj iné ovocie – sezónne, alebo aké máme radi. Trošku pritlačíme do cesta, lebo keď sa vyleje tvaroh, zvykne ovocie „plávať“ - ale to nevadí.
3.
V mlieku si rozhabarkujeme zlaté klasy a žĺtka, zmiešame s tvarohom a cukrom. Vyšľaháme si sneh a pomaly ho spojíme s tvarohovou masou. Nezľaknúť sa, je to riedke, ale pri pečení ztuhne.
4.
V teplovzdušnej rúre dáme piecť na 3 zvodidlo, 150 °C, na 50 minút...ale každý si pozná svoju rúru, takže treba sa riadiť tou svojou. Tvaroh má byť navrchu trošku do hneda.
5.
Pred podávaním môžeme poliať čerešňovou omáčkou (čerešne rozmixujeme, ochutíme cukrom a rumom, rozvaríme a pridáme 1 PL Zlatého klasu, rozmiešame odstavíme a necháme vychladnúť), ale nie je to potrebné koláčik je výborný aj bez nej :-) Dobrú chuť!!!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.