Zemiakové placky so salámou
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiaky
10
ml
mlieko
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
KL
mletá rasca
4
strúčiky
cesnaku
1
KL
majorán
2
ks
vajce
100
g
hladká múka
trochu
olej na praženie
podľa chuti
saláma
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno a pokvapkáme horúcim mliekom, aby nestmavli. Posolíme, pokoreníme, ochutíme rascou, prelisovaným cesnakom a majoránom. Pridáme vajce a toľko múky, aby sme získali stredne husté cesto. Nakoniec primiešame nadrobno pokrájanú salámu.
2.
Do panvice s rozohriatym olejom dáme cesto, upravíme ho obrátenou stranou lyžice na placku, povrch vyhladíme a z oboch strán upražíme dozlatista.
3.
Placky ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku. Podávame ich horúce, kým sú chrumkavé.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.