Broskyňová torta so želé
16
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajcia
6
PL
jemný kryštálový cukor
6
PL
polohrubá múka
2
PL
voda
2
PL
kakao
1/2
balíček
prášok do pečiva DrOetker
Plnka
450
g
broskyňový smotanový jogurt
200
ml
šľahačková smotana 33
1
balíček
želatínový stužovač za studena DrOetker
2
balíčky
vanilkový cukor DrOetker
200
ml
kyslá pochúťková smotana
podľa chuti
práškový cukor
1
balíček
Smetafix DrOetker
740
ml
broskyňový kompót
Želé
1
balíček
zlatý klas DrOetker
1
balíček
džús Bolero v prášku
400
ml
voda
Na zdobenie
1
ks
šľahačka v prášku DrOetker
postup
Recept vznikol podľa mojich predstáv a chuti. Výsledná chuť je výborná! Broskyne patria k môjmu najobľúbenejšiemu ovociu.
1.
Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a na najnižšom stupni múku s práškom do pečiva, kakao. Upečieme v tortovej forme priemer 24 cm, ktorú vymúčime a vymastíme. Pečieme pri teplote 180°C 20 minút. Ešte chvíľu necháme vo forme, vyberieme a necháme vychladnúť.
2.
Plnka: jogurty, kyslú smotanu premiešame, pridáme práškový cukor podľa chuti, vanilkový cukor, vyšľahanú šľahačkovú smotanu so smetafixom a želatínový stužovač za studena pripravený podľa návodu. Plnka nie je taká tuhá ako so želatínou, je jemnejšia.
3.
Kompót precedíme a broskyne pokrájame na menšie kúsky. Korpus dáme naspäť do formy, pokropíme šťavou z kompótu, poukladáme kúsky broskýň a rozotrieme pripravenú plnku. Odložíme do chladu na 6 hodín. Vyberieme a nalejeme mierne vychladnuté želé. Necháme stuhnúť, formu odstránime a ozdobíme podľa vlastnej fantázie, dáme zachladiť a podávame.
4.
Želé: 400 ml vody, 1ks práškový džús Bolero a zlatý klas uvaríme na želé ako puding. Necháme mierne vychladnúť. Želé nesmie byť horúce, lebo by sa plnka púšťala. /Bolero kupujem v Jednote/ Môžete použiť aj iný, podľa toho aké ovocie použijete. Nemusí byť iba Bolero.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.