Pridať recept

Nepečená torta s malinami a ríbezľami

Nepečená torta s malinami a ríbezľami
Zdroj: dreamstime
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

130 g
maslové sušienky
60 g
rozpustené maslo
250 g
syr Mascarpone
350 g
biely jogurt
120 g
práškový cukor
60 g
maliny
100 g
ríbezle
1,5 balíčky
želatínový stužovač za studena
1 balíček
podlhovasté piškóty
200 g
malina na ozdobu

postup

1.
Malú tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Keksy zomelieme na prach a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes vymiešame rukami a natlačíme ju na dno tortovej formy. Zatiaľ formu uložíme do chladničky.
 
2.
Mascarpone vyšľaháme s jogurtom a cukrom. 1/3 krému si odložíme nabok a do zvyšného rozmixujeme maliny a ríbezle. Do oboch krémov primiešame želatínový stužovač. Najskôr do formy nalejeme farebnú vrstvu krému a na vrch navrstvíme bielu. Tortu vložíme stuhnúť do chladničky najlepšie na celú noc.
3.
Na druhý deň ju vyberieme z chladničky, potom z formy a obložíme ju podlhovastými piškótami. Tie previažeme stužkou a vrch ozdobíme malinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať