Bábovka s vaječným likérom
6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
hladká múka
100
g
kukuričný škrob
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
4
ks
vajce
200
g
práškový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor
200
ml
olej
200
ml
vaječný likér
1
balíček
biela čokoláda
postup
1.
Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme múkou alebo strúhankou a rúru vyhrejeme na 180°C.
2.
Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej, vaječný likér, múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom do pečiva. Vymiešame hladké cesto.
3.
Cestom naplníme pripravenú formu na bábovku, vložíme ju do rúry a pečieme cca 50 minút. Keď bábovka začne hnednúť, prikryjeme ju papierom na pečenie, aby nesčernela.
4.
Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme ju z formy a prelejeme bielou čokoládovou rozpustenou vo vodnom kúpeli.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.