Marhuľový džem s mätou
6
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
marhule
1
balíček
Gelfix Klasik 11 Dr.Oetker
1
kg
krupicový cukor
6
lístky
čerstvá mäta
postup
1.
Marhule poriadne umyjeme, vykôstkujeme a odvážime. Buď ich nakrájame na veľmi malé kúsky alebo rozmixujeme na pyré.
2.
Vložíme ich do hrnca, pridáme Gelfix zmiešaný s 2 lyžicami cukru a za stáleho miešania zmes privedieme k varu. Pridáme zvyšný cukor, lístky mäty a džem opäť privedieme k varu. Varíme ho cca 5 minút za občasného miešania. Potom ho odstavíme z platničky.
3.
Vyberieme z neho lístky mäty a po okraj plníme sklenené poháre. Uzavrieme ich viečkom a na 5 minút otočíme hore dnom. Z tejto dávky vyjde 6 pohárov s objemom 250 ml.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.