Pridať recept

Snehová torta s malinovým krémom

8
porcií
210
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

6 ks
vaječný bielok
300 g
kryštálový cukor
1 PL
ocot

Plnka:

400 g
nízkotučný tvaroh
8 PL
malinový džem
2 balíčky
vanilkový cukor
400 ml
smotana na šľahanie
2 balíčky
stužovač šľahačky

postup

1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Za stáleho šľahania vmiešame kryštálový cukor a úplne nakoniec lyžicu octu. Sneh ešte chvíľu šľaháme. Hmotu natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus sušíme v rúre vyhriatej na 160°C cca 150 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a potrieme ho tretinou džemu.
 
2.
Smotanu vyšľaháme so stužovačom na hustú šľahačku. Tvaroh vymiešame opäť s tretinou džemu a vanilkovým cukrom. Do vyšľahanej smotany opatrne vmiešame tvaroh a krém premiešame.
3.
Plnkou potrieme korpus, zo zvyšného džemu môžeme na povrch urobiť mramorový vzor. Trotu vložíme aspoň na 5 hodín stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať