Kysnuté kapustníky
25
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
polohrubá múka
2
ks
vajce
1
balíček
droždie sušené Dr Oetker
3
dl
mlieko
1,5
PL
olej
1,5
PL
cukor kryštálový
1/2
ČL
soľ
1/2
balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
0,4
kg
Kapusta surová
1
balíček
škoricový cukor Dr Oetker
1
PL
maslo
1
PL
cukor práškový
postup
Kapustníky sú tradičnými slovenskými koláčami z kysnutého cesta na Hornom Považí. Iste ich však poznajú aj v iných častiach Slovenska pod iným názvom. Tento recept je pripravený nasladko z čerstvej kapusty ochutenej škoricovým cukrom.
1.
Do vlažného mlieka pridáme droždie, 1 ČL kryštálového cukru a necháme kvások vykysnúť. Do misy dáme preosiatu múku, prášok do pečiva, vajcia, olej, cukor a soľ a nakoniec vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, z ktorého hneď vypracujeme bochník.
2.
Po krátkej chvíľke ho rozvaľkáme a ihneď vykrajujeme pohárom kolieska. Do stredu každého vložíme lyžičku kapustovej plnky, ktorú pripravíme z nastrúhanej surovej kapusty podusenej na masle a zasypanej škoricovým cukrom.
3.
Kolieska uzatvoríme a otočíme uzatvorenou časťou naspodok. Vyformujeme placky a kladieme na plech. Potrieme rozšľahaným vajcom a popicháme vidličkou. Hneď dáme piect do rúry na cca 20 minút. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sedita123123
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.