Pridať recept

FOTORECEPT: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde

Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Zdroj: hanus_prg

ingrediencie

400 g
bravčové karé bez kosti
soľ
čierne mleté korenie
1 PL
bravčová masť
3 strúčiky
cesnaku
2 ks
cibuľa

Marináda

1 stonka
rozmarín
2 PL
francúzska horčica
2 PL
plnotučná horčica
3 PL
olivový olej
1 KL
soľ

postup

1.
Bravčové mäso nakrájame na 1 cm plátky alebo ho kúpime už nakrájané.
Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Cibule a cesnak vložíme do mixéra a posekáme nadrobno. Alebo nožíkom nakrájame na malé kocky.
Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Zdroj: hanus_prg
3.
Na masti osmažíme cibuľu s cesnakom asi 5 minút.
Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Zdroj: hanus_prg
4.
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame (rozmarín nasekáme nadrobno) a osolené a okorenené mäso čiernym mletým korením obalíme v marináde.
Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Zdroj: hanus_prg
5.
Naložené mäso osmažíme zprudka z oboch strán (cibuľu v hrnci zhrnieme na jednu stranu). Potom ho zalejeme asi 4 dl vody. Mäso môžeme variť v tlakovom hrnci 45 minút, alebo na miernom plameni prikryté pokrievkou asi 1,5 hod.
Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Zdroj: hanus_prg
6.
Hotové mäso podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť!
Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Fotorecept: Dusené bravčové plátky v horčicovej marináde
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...