Hovädzia pečienka na zelenine
6
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,2
kg
chudé hovädzie mäso
2
KL
čerstvo namleté čierne korenie
1
PL
soľ
2
PL
olivový olej
8
ks
mrkva
4
ks
paradajka
1
ks
zeler
3
ks
šalotka
3
strúčiky
cesnaku
1
PL
paradajkový pretlak
2
PL
hladká múka
2
PL
červené víno
2
PL
mäsový vývar
1
zväzok
tymian
1
PL
med
postup
1.
Mäso opláchneme, osušíme papierovou utierkou, dochutíme soľou a korením. Vo väčšej panvici rozpálime olej a mäso zo všetkých strán sprudka opečieme. Mäso vyberieme na pekáč.
2.
2 mrkvy, zeler, šalotky a cesnak ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a cesnak prelisujeme. Do výpeku pridáme túto zmes zeleniny, paradajkový pretlak a dusíme všetko asi 5 minút. Pridáme múku, vývar, víno a všetko dobre premiešame. Omáčku dochutíme soľou, korením a medom.
3.
Do pekáča k mäsu uložíme zvyšné očistené mrkvy a paradajky. Okolo uložíme stonky tymiánu a mäso potrieme zeleninovou zmesou. Vložíme ho do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 60 minút domäkka.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.