Segedínsky guláš z kuracieho mäsa
ingrediencie
postup
Robila som prvýkrát kurací segedínsky guláš pre vnučku, ktorá iné mäso nejedáva. Pochutnala som si aj ja.
Mäso nakrájame na kúsky. Do kastróla dáme olej, na drobno nakrajanú cibuľu, tú orestujeme a pridáme kuracie mäso, osolíme. Po zatiahnutí pridáme trocha červenej papriky, podlejeme vodou a dusíme.
Nakoľko som varila z kuracieho mäsa, tak som kapustu pripravovala v inom hrnci, samostatne. Len som ju dusila na vode.
Nakoniec som kapustu pridala do uvareného mäska, Zo smotany a hladkej múky som si pripravila zátreku, najeleme do kastróla necháme prevrieť. Ochutnáme a docbutíme. Podávame s knedľou. Dobrú chuť.
Inšpirujte sa aj tu: Segedínsky guláš v 7 chutných overených receptoch a niečo málo o jeho pôvode
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.