Pridať recept

Jahodové tiramisu

8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
cukor
500 ml
smotana na šľahanie
500 g
syr Mascarpone
3 balíčky
vanilkový cukor
8 PL
griotka
3 PL
silná čierna káva
2 balíčky
piškóty
500 g
jahody

postup

1.
Jahody zbavíme stopiek, umyjeme a nakrájame na plátky. Mascarpone vyšľaháme s cukrom a už len metličkou vmiešame vyšľahanú šľahačku. Krém máme hotový.
 
2.
Do formy alebo zapekacej misky uložíme na dno piškóty, pokvapáme ich kávou, uložíme na ne 1/3 jahôd a 1/2 krému. Opäť uložíme vrstvu piškót, tú tentokrát pokvapkáme griotkou, opäť jahody a krém. Vrch ozdobíme zvyšnými jahodami a tiramisu vložíme aspoň na noc do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pravé tiramisu: Plus 13 vylepšených tiramisu dezertov, ktoré sa oplatí vyskúšať
Pravé tiramisu: Plus 12 vylepšených tiramisu dezertov, ktoré sa oplatí vyskúšať
Preslávený taliansky dezert, ktorý za veľmi krátku dobu svojej existencie dobyl celučičký svet, dnes mnohí...
Tiramisu pyramída
Hriešna maškrta: Tiramisu strieška z cukrárskych piškót
Pyramída z kávou nasiaknutých piškót v sebe ukrýva krém z mascarpone a žĺtkov. Ako ju pripraviť, prezradí krátke video:
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Tiramisu
Leto s DATARTom: Recept, ktorý rozhodne stojí za to!
Pridajte recept na váš obľúbený ovocný koláč či nepečený ovocný dezert a môžete získať krásnu cenu.