Tvarohová torta s jahodami
8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
balíčky
sušienky Esíčka
120
g
maslo
500
g
tvaroh
150
g
biely jogurt
2
ks
vajce
2
ks
vaječný žĺtok
1
štipka
soľ
1
ks
vanilkový lusk
150
g
cukor
350
g
jahody
300
g
biely jogurt
podľa chuti
cukor
postup
1.
Sušienky rozdrvíme na prach, opečieme ich na rozohriatom masle a túto zmes natlačíme na dno formy. Uložíme ju stuhnúť do chladničky.
2.
V miske zmiešame tvaroh, jogurt, dužinu z vanilkového lusku a vymiešame hladký krém. Za stáleho miešania pridávame cukor, nakoniec po jednom vajíčka a žĺtky. Krém vylejeme na korpus a tortu vo vodnom kúpeli pri teplote 160°C pečieme cca 20 minút.
3.
Medzitým si pripravíme jahodovú vrstvu. Jahody rozmixujeme na pyré, primiešame jogurt a cukor podľa chuti. Túto zmes vylejeme na tortu a ešte na 10 minút ju vložíme do rúry piecť.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.