FOTORECEPT: Mandľové kocky - nepečené
45
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Mandľová hmota
100
g
olúpané mandle
150
g
práškový cukor
15
ml
voda
Plnka
100
g
čokoláda na varenie
100
g
maslo
80
g
práškový vanilkový cukor
50
g
detské piškóty
20
ml
rum na navlhčenie piškot
Čokoládová poleva
100
g
čokoláda na varenie
70
g
Cera
postup
1.
Pripravíme si potrebné suroviny na mandľovú hmotu.
3.
Do misky pridáme preosiaty práškový cukor a asi 15 ml vody a spracujeme mandľovú hmotu (marcipán).
4.
Mandľovú hmotu dáme na cukrom posypanú podložku na pečenie a valčekom rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
5.
Obdĺžnik rozdelíme na dve rovnaké časti a jednu posunieme asi o 1 cm.
7.
V miske nad parou roztopíme čokoládu, pridáme nakrájané maslo a rozmiešame.
9.
Nakoniec pridáme rozdrvené piškóty a 20 ml rumu a vymiešame plnku.
11.
Vychladenú plnku vymiešame a rozotrieme na jednu časť mandlovej hmoty.
12.
Pomocou podložky na pečenie preklopíme druhú časť mandlovej hmoty.
13.
Aby sa povrch vyrovnal, zaťažíme doštičkou a dáme do chladna stuhnúť.
14.
Stuhnuté pokrájame pomocou pravítka na štvorce. Mame asi 45 kúskov.
15.
Z čokolády a tuku si pripravíme polevu a cukrovinky namáčame do polevy a ukladáme na plech alebo tácku s papierom na pečenie a hotové uložíme na chladné miesto.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
tana_s
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.