Pridať recept

FOTORECEPT: Jadran torta

ingrediencie

3 ks
vajce
60 g
práškový cukor
60 g
hladká múka
20 g
kakao
2 PL
olej

Krém 1

200 ml
mlieko
100 g
kryštálový cukor
20 g
maizena
3 ks
vajce
50 g
mleté opražené lieskové orechy
150 g
maslo

Krém 2

300 ml
šľahačka
30 g
práškový cukor
1 balíček
stužovač šľahačky

postup

1.
Oddelíme si bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne primiešame 30 g práškového cukru. Žĺtky a 30 g práškového cukru vymiešame dopenista, primiešame olej, spojíme so snehom a pridáme preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 C asi 30 minút.
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
 
2.
Cukor, mlieko, maizenu a 3 žĺtky rozmiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Hneď odstavíme a kašu za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu pridáme k zmäknutému maslu a dohladka vyšľaháme. Nakoniec pridáme oriešky ktoré sme opražili na suchej panvici (majú potom výraznejšiiu chuť a vôňu).
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
3.
Natrieme na korpus.
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
4.
Smotanu na šľahanie s cukrom ušľaháme dotuha (ak použijete stužovač lepšie drží).
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
5.
Natrieme na krém.
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
6.
Posypeme čokoládou.
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
13.10.2014 15:19 | |
+1 -0
super sme si pochutili (y) :O (y) 8:| (y)
Anonymný nick
13.10.2014 17:29 | |
+0 -0
Teší ma že chutil
xxjenniferxx
28.5.2014 21:35 | |
+3 -2
chutnučký (y) (y) (y)
Anonymný nick
29.5.2014 18:07 | |
+0 -0
super (y)
xxjenniferxx
22.5.2014 10:34 | |
+2 -0
(y) chutila
Anonymný nick
22.5.2014 18:06 | |
+2 -0
to som rada
Podobné články
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Cheesecake
Milovaný cheesecake s domácim mascarpone a jeho najlepšie verzie
Tento dezert je obľúbený v každej jeho podobe. Na výber je už toľko receptov, že si nemusíte robiť starosti,...
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.