Kurča po francúzsky
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
250
g
údený bôčik
500
g
cibuľa
1
konzerva
šampiňóny
3
PL
maslo
2
PL
olej
1
ks
bobkový list
1
zväzok
petržlenová vňať
štipiek
tymian
1
strúčik
cesnaku
400
ml
červené víno
2
PL
múka
100
ml
mäsový vývar
podľa chuti
soľ
postup
Kurča poriadne umyjeme a posolíme. Bôčik pokrájaný na kocky opečieme na tretine masla vo väčšej rajnici a vyberieme na tanier. V tuku ktorý zostal, do ružova opražíme olúpané cibuľky, pridáme šampiňóny, roztlačený cesnak, bobkový list, petržlenovú vňať a tymian. Potom všetko so zvyškom tuku preložíme do pekáča a pečieme asi 30-35 minút. Vo víne rozmiešame múku, prevaríme ho a vylejeme asi po 20 minútach na kurča. Pridáme vývar a pečieme ešte zvyšný čas.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.