Marlenka
12
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
440
g
hladká múka
60
g
Hera
200
g
práškový cukor
2
ks
vajce
2
KL
sóda bikarbóna
2
PL
med
Plnka
1
balíček
karamelový puding
250
ml
mlieko
1
konzerva
sladené kondenzované mlieko
postup
1.
Pred pečením si dáme uvariť Salko, ktoré varíme 150 minút a necháme ho vychladnúť. Zo surovín na cesto si vypracujeme vláčnu hmotu, ktorú rozdelíme na 6 častí a každú časť rozvaľkáme na plát veľkosti 20x30 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C. Pečenie je veľmi rýchle, každý plát pečieme len cca 5 minút.
2.
Plnku si pripravíme nasledovne: Podľa návodu uvaríme karamelový puding, ktorý vychladnutý zmiešame so salkom.
3.
Pláty odrežeme na rovnakú veľkosť a zbytky necháme (pomrvíme ich a posypeme nimi vrch marlenky). Plníme ich plnkou a ukladáme na ne ďalší plát. Vrchnú časť posypeme rozdrvenými zbytkami plátov. Koláč udržiavame v chlade.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.