Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s kapustou
4
porcie
100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté pliecko
2
ks
vajce
3
ks
sucháre
1
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
1
KL
soľ
1/2
KL
mleté čierne korenie
3
PL
olej
trochu
strúhanka
Omáčka:
1
kg
hlávková kapusta
100
g
pradajkový pretlak
1
ks
cibuľa
1
PL
hladká múka
3
PL
olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, cukor
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Sucháre namočíme do studenej vody a potom ich vyžmýkame. Pridáme ich k mäsu spolu s vajíčkami, cibuľou, cesnakom, soľou a korením. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Obalíme ich v strúhanke a postriekame olejom. Pečieme pri teplote 180°C do zlatista.
2.
Kapustu pokrájame na kocky, dáme ju do hrnca a pridáme paradajkový pretlak, soľ a korenie. Všetko zalejeme vodou tak, aby bola kapusta zakrytá a varíme ju domäkka. Keď je kapusta mäkká, urobíme zápražku z opraženej cibule a múky, nalejeme ju do kapusty. Necháme ju prejsť varom. Dochutíme ju soľou, korením a cukrom.
3.
Mäsové guľky podávame s omáčkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.