Nepečená tvarohová torta s čučoriedkami
ingrediencie
postup
Maslové sušienky rozdrvíme a zalejeme horúcim maslom. Vytvorí sa nám hmota, ktorú utlačíme na dno pripravenej formy. Okraje by mali trochu prevyšovať.
V miske si rozmiešame tvaroh, práškový cukor a na záver primiešame smotanu na šľahanie. Vytvorí sa nám lahodný krém. Opatrne do neho zamiešame 3 lyžice čučoriedok, prípadne iného ovocia. Vmiešame iba zľahka, aby sa ovocie nerozpadlo.
Pripravený krém rovnomerne rozotrieme na maslové sušienky a uhladíme. Vrch koláče posypeme obľúbeným ovocím.
Na záver si pripravíme tortové želé. Obsah vrecka zmiešame s 2-3 lyžicami cukru (40 g), pridáme 250 ml vody a dôkladne rozmiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme asi 1 minútu. Takto pripravné želé vylejeme na pripravenú tortu a dáme stuhnúť do chladničky.
Dobrú chuť.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.