Pridať recept

Čokoládový pudingoš

8
porcií
125
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 kocky
droždie
500 ml
mlieko
150 g
kryštálový cukor

Cesto:

1 kg
hladká múka
3 ks
vaječný bielok
3 PL
olej
1 KL
soľ

Puding:

350 ml
mlieko
3 balíčky
čokoládový puding
300 g
kryštálový cukor
3 PL
kakao
375 g
rastlinný tuk

Na potretie:

1 ks
vaječný žĺtok

postup

1.
Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme kvások, tuhý sneh z bielkov, olej a soľ. Vymiesime hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť.
 
2.
Medzitým si pripravíme puding. V mlieku rozmiešame pudingové prášky, kakao, cukor a za stáleho miešania ho privedieme do varu. Povaríme 2 minúty, odstavíme a vmiešame tuk.
3.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme ho pudingom, zvinieme a stočíme. Pudingoš uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ho žĺtkom a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Videorecept: Strakatý pudingáč s jahodami
Strakatý pudingáč s jahodami
Vynikajúci strakatý koláč plný pudingu a čerstvého ovocia.
Tie najlepšie pudingové koláče: Rezy, ktorým nikto neodolá
Tie najlepšie pudingové koláče! Týmto zaručene nikto neodolá
Patríte medzi milovníkov sladkých maškrtiek? Vyskúšajte naše fantastické pudingové rezy.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.