Nádherný škoricový koláčik
8
porcií
125
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
60
ml
teplá voda
180
ml
teplé mlieko
1
ks
vajce
60
g
zmäknuté maslo
50
g
cukor
1/2
KL
soľ
450
g
hladká múka
8
g
sušené droždie
Náplň:
60
g
rozpustené maslo
25
g
mletá škorica
80
g
cukor
Ostatné:
trochu
mlieko na potretie
postup
1.
V miske zmiešame vodu, mlieko, vajíčko, rozpustené maslo a droždie. V druhej miske zmiešame múku so soľou a prilejeme mokrú zmes. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do misky vymastenej olejom, prikryjeme a necháme aspoň hodinu kysnúť.
2.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely. Každý rozvaľkáme na placku o priemere aspoň 20 cm, pomôžeme si formou, aby sme mali všetky placky rovnaké. Prvú uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozpusteným maslom, posypeme cukrom a škoricou. Na ňu uložíme ďalšiu placku a takto postupujeme ďalej. Poslednú placku už len potrieme maslom a rozkrojíme na 8 trojuholníkov.
3.
Každý ešte prerežeme napoly, ale nedotkneme sa okrajov. Špičku každého trojuholníka zdvihneme, strčíme do prekrojeného miesta a zospodu vytiahneme a takto pokračujeme so všetkými. Vonkajšie cípy trojuholníkov spojíme k sebe. Všetko potrieme mliekom a necháme 15 minút kysnúť. Pečieme pri teplote 225°C prvých 5 minút, potom teplotu stiahneme na 200°C a pečieme ešte 20 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.