Kakaové srdiečka s mascarpone
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajce
170
g
cukor
150
g
polohrubá múka
3
PL
vlažná voda
3
PL
olej
1/2
ks
kypriaci prášok Dr Oetker
2
PL
kakaový prášok
ks
džem na natretie
200
g
Mascarpone
100
g
kyslá smotana
4
PL
práškový cukor
1
KL
citrónová šťava
ks
srdiečkové zdobenie Dr.Oetker
postup
Jednoduché piškótové srdiečka doplnené skvelým krémom z mascarpone.
1.
Najprv si upečieme kakaové piškótové cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame žĺtka, vodu a olej. Na záver primiešame múku s kypriacim práškom a kakaom. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na cca 15 minút pri 170 stupňoch.
2.
Z upečeného a vychladeného cesta si formičkou vykrojíme srdiečka. Spájame dve srdiečka džemom.
3.
Krém si pripravíme zmiešaním mascarpóne, kyslej smotany, práškového cukru a trochou citrónovej šťavy.
4.
Na vrch zlepených srdiečok natrieme krém a dozdobíme farebnými srdiečkami
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.