Torta Obria jahoda
70
minút
vysoká
náročnosť
ingrediencie
Na náplň:
120
g
Marcipán Dr.Oetker
250
ml
smotana na šľahanie
2
balíčky
Smeta-fix Dr.Oetker
Na cesto:
300
g
mrazené lístkové cesto (4 štvorcové pláty)
150
g
hladká múka
1
balíček
sušené droždie Dr.Oetker
20
g
cukor
1
balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
1
štipka
soľ
150
ml
smotana na šľahanie
Na ozdobenie:
600
g
jahody
30
g
Marcipán Dr.Oetker
1
ks
Farba zelená potravinárska Dr.Oetker
Na želé:
1
balíček
Tortové želé červené Dr.Oetker
40
g
cukor
250
ml
voda
postup
1.
Na prípravu marcipánovej náplne marcipán nahrubo nastrúhame na strúhadle. V kastróle zohrejeme smotanu na šľahanie a marcipán v nej za stáleho miešania pomaly rozpustíme. Marcipánovú náplň odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.
2.
Lístkové cesto necháme rozmrznúť podľa návodu na obale. Opatrne zmiešame v mise múku, droždie, cukor, vanilínový cukor, soľ, vlažnú smotanu a všetko premiešame ručne dohladka.
3.
Na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta štvorec (30 x 30 cm) a na jednu polovicu položíme dva pláty lístkového cesta. Druhou polovicou preklopíme a znovu vyvaľkáme do štvorca (30 x 30 cm).
4.
Zvyšné dva pláty lístkového cesta položíme na vyvaľkaný štvorec, preložíme a opäť vyvaľkáme štvorec. Zakryjeme a necháme asi 15 minút kysnúť. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme do tvaru jahody, primerane k veľkosti plechu. Presahujúce kúsky cesta odkrojíme. Jahodu položíme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 20 minút
5.
Korpus s papierom na pečenie stiahneme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
6.
Marcipán rozpustený v smotane vyšľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha a rovnomerne nanesieme na korpus. Jahody opláchneme, očistíme a rozkrojíme na polovice. Reznou plochou smerom nadol ich naukladáme husto vedľa seba na marcipánovú náplň.
7.
Želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a pomocou štetca alebo pierka natrieme na jahody.
8.
Na ozdobenie prepracujeme marcipán s farbou, vytvarujeme okvetie jahody a položíme na hornú stranu jahody.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.