Pridať recept

Zemiakové guľky s údeným mäsom

Zemiakové guľky s údeným mäsom
Zdroj: Shutterstock‎
4
porcie
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
1 ks
vajce
300 g
hrubá múka
trochu
soľ

Plnka:

500 g
údené mäso
500 g
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej

Ostatné:

1 ks
cibuľa
200 g
slanina
trochu
olej

postup

1.
Údené mäso umyjeme a vložíme do hrnca s kyslou kapustou. Zmes asi hodinu dusíme domäkka. Potom vyberieme údené mäso, necháme ho vychladnúť a pomelieme ho spolu s cibuľou. Zmes dochutíme soľou a korením.
 
2.
Zemiaky v šupke umyjeme a uvaríme ich v mierne osolenej vode. Necháme ich vychladnúť, olúpeme ich a postrúhame. Pridáme k nim soľ, múku a vajíčko. Vypracujeme nelepivé cesto, z ktorého urobíme valček.
3.
Z valčeka odkrajujeme kúsky cesta, ktoré roztlačíme, naplníme kapustovo-mäsovou plnkou a urobíme z neho guľku. Tie varíme v mierne osolenej vode cca 15 minút, až kým nevyplávajú na povrch.
4.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu a touto zmesou posypeme guľky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Pirohy sú jedným z našich najobľúbenejších jedál. Radi ich pripravujeme na sladko alebo na slano. A hoci je...
Ako pripravíte dokonalé cesto na pirohy? Pridajte túto nezvyčajnú prísadu
Ako pripravíte dokonalé cesto na pirohy? Pridajte túto nezvyčajnú prísadu
Kulinárske chute sa môžu veľmi líšiť, ale väčšina z nás reaguje na pirohy s nadšením. Je to ideálna...
Lepia sa? Naučte sa jednoduchý trik! Zemiakové gule ešte nikdy neboli lepšie
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Ako pripraviť najlepšie cesto na zemiakové gule? Skúste tieto jednoduché triky a už nikdy sa vám nebude lepiť na ruky.