Pridať recept

Ovocná torta

ingrediencie

5 ks
vajcia
7 PL
jemný kryštálový cukor
7 PL
polohrubá múka
1 PL
voda
1 PL
rastlinný olej
1/2 balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker

Plnka:

400 ml
kyslá pochúťková smotana
400 ml
smotana na šľahanie (33 %)
2 ks
Créme Olé puding bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
ks
cukor práškový
ks
jahody, ríbezle, banán

Na zdobenie:

ks
čokoláda tmavá
ks
čokoláda biela
ks
ovocie
200 g
ríbezľový lekvár (na potretie korpusu)

postup

Torta chutí malým i veľkým, je výborná, osviežujúca. Zvládnu ju aj začínajúce gazdinky.

1.
Cesto: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, olej a na najmenšom stupni múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme, priemer 24 cm. Vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Teplota 180°C 25-30 minút. Údaje sú orientačné.
 
2.
Plnka: šľahačkovú a kyslú smotanu zmiešame, pridáme puding Créme Olé vanilkový a vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom na požadovanú hustotu. Podľa chuti môžeme pridať práškový cukor. Plnku rozdelíme na polovicu.
3.
Korpus prekrojíme priečne na polovicu. Spodnú časť potrieme lekvárom, natrieme časťou plnky, poukladáme ovocie, ríbezle, pokrájané jahody, kolieska banánu a zvyšnou časťou jednej polovice plnky. Priložíme druhú polovicu korpusu, ktorú sme tiež potreli zo spodnej časti lekvárom. Mierne pritlačíme.
4.
Zvyšnou polovicou plnky potrieme vrch aj boky torty. Ozdobíme postrúhanou čokoládou, ovocím. Boky ozdobíme mandľovými lupienkami. Dáme do chladu, aby sa chute spojili a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Ovocná torta
Ovocná torta
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať