Pridať recept

Strakatý tvarohový koláč s broskyňami

Strakatý tvarohový koláč s broskyňami
Zdroj: BlazenaSadovska
30
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 hrnčeky
polohrubá múka /hrnček 250 ml/
1 hrnček
kryštálový cukor
1 balíček
prášok do pečiva
1/2 hrnček
rastlinný olej
2 ks
vajcia
1 hrnček
mlieko
2 PL
mlieko (pridať do druhej časti cesta)
2 PL
kakao

Tvarohová plnka:

500 g
jemný tvaroh
2 ks
vajcia
1 balíček
vanilkový cukor
4 PL
kryštálový cukor
250 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový puding v prášku

Ovocie:

ks
broskyne, marhule

postup

Zaujímavý, výborný a jednoduchý koláčik, vhodný na nedeľu ku kávičke.

1.
Cesto: vajcia vyšľaháme s cukrom, prilejeme olej, mlieko, pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozdelíme približne na dve časti. Do jednej pridáme mlieko a kakao.
 
2.
Na vymastený a múkou vysypaný plech 30x40 cm rozotrieme bledé cesto, naň polovicu cik-cak kakaového cesta, na drobno pokrájané broskyne alebo marhule, tvarohovou plnkou zalejeme ovocie a zvyšok kakaového cesta nalejeme lyžicou cik-cak do tvarohového cesta. Stierkou po dĺžke plechu vedieme čiary, tým sa vytvorí zaujímavý, nepravidelný ozdobný vzor. Ja som išla stierkou až dospodu.
3.
Tvarohová plnka: tvaroh zmiešame s cukrom, vajíčkami, vanilkovým cukrom, prilejeme mlieko, pridáme vanilkový puding v prášku a zamiešame.
4.
Koláč pečieme pri teplote 180-200°C 40 minút, alebo podľa potreby. Údaje sú iba orientačné. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Janinka1101
29.9.2019 16:53 | |
+3 -1
Koláč je výborný. Ešte je teplý a už z neho chýba😉🙂
anina201
5.8.2017 17:30 | |
+23 -14
Prosim Vas, ten krem ma byt taky riedky ako voda?
januska38
14.5.2017 10:47 | |
+20 -9
Kolacik upeceny a uz aj zjedeny :) Vyborny receptik, ale nabuduce urcite pridam viac cukru a rum, prip. vajecny konak. Ten tvaroh tam dost razil, co ja moc nemusim. Plnka je velmi riedka ale netreba sa bat, pecenim stuhne. Robila som ho na klasicky plech a bol dost nizky takze treba bud mensi plech, alebo ho robit z 1 1/2 davky.
BlazenaSadovska
30.10.2017 08:36 | |
+18 -15
Nebojte sa, pri pečení spolu s pridaným vanilkovým pudingom a ostatnými surovinami zhustne. Ja som ho robila prvý krát a vydaril sa taký ako je na fotografii. Ale keď pridávate tvaroh bez hrudiek, stačí ho iba primiešať vareškou, vtedy natoľko nezredne, ale môže byť aj jemný hrudkovitý. Dúfam, že sa Vám koláčik vydarí:))
Podobné články
Tvarohový koláč s ovocím na chvíle pohody
Jednoduchý a pomerne rýchly a ľahko dostupný koláč. Kamarátka mi písala, že mám skúsiť na niečo použiť...
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické marhuľové dezerty
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické broskyňové dezerty
Nádherná vôňa a chuť broskýň sa nám spája s horúcim letom. Tieto výborné koláče si môžete pripraviť...
Prepadávaný tvarohový koláč
Hrnčekový PREPADÁVANÝ tvarohový koláč s kyslým mliekom, recept aj pre začiatočníkov
Hľadáte inšpiráciu, čo upiecť cez víkend? Máme pre vás úžasný kakaový koláč s bohatou porciou tvarohu.
Krémové rezy s broskyňami
Tromfne všetky zákusky: Jednoduché krémové rezy s broskyňami
Jednoduché piškótové cesto a svieže broskyne si zamilujete.
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.