Rezy s bielkovou penou
30
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
zltky
200
g
práškový cukor
150
g
Hera
1
balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
1/2
balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
250
ml
mlieko
250
g
polohrubá múka
2
PL
kakao
2
PL
mleté vlašské orechy
Bielková pena:
3
ks
bielky
1
štipka
soľ
150
g
jemný kryštálový cukor
1
PL
Solamyl Dr Oetker
ks
posekané vlašské orechy na posypanie peny
Na potretie plátu:
200
ml
ríbezľový džem
postup
Rezy sú veľmi chutné, jednoduché, u nás veľmi obľúbené, aj na Vianoce.
1.
Cesto:
žĺtky vyšľaháme s cukrom a herou izbovej teploty do penista, striedavo pridávame vlažné mlieko a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, ďalej zašľaháme vanilkový cukor, kakao a zamiešame mleté orechy.
2.
Upečieme na plechu, vyloženom papierom na pečenie. Plech rozmer 38x25 cm. Teplota 180°C 20 minút. Údaje sú orientačné. Ešte teplý plát potrieme hrubšou vrstvou ríbezľového džemu.
3.
Bielkový sneh:
bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, dobre nahusto, nakoniec zamiešame solamyl.
4.
Penu natrieme na plát s džemom, posypeme drobnými posekanými orechami a dáme zaschnúť naspäť do rúry na 150°C na cca 15 minút.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.