Pridať recept

VIDEORECEPT: Japonské vajíčka Shoyu Tamago (marinované v sójovej omáčke)

3
porcie
730
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajíčko
200 ml
voda
100 ml
mirin
100 ml
sójová omáčka
1 PL
hnedý cukor
2 strúčiky
cesnaku
5
čerstvý zázvor

postup vo videu vyššie

Tradičná príprava vajíčka na mäkko v Japonsku. Výborne sa hodia do polievok, do šalátov alebo aj samostatne.

1.
Vajíčka si uvaríme následným spôsobom - vodu privedieme k varu, pridáme vajíčka izbovej teploty a na miernom ohni varíme 6 minút. Následne vajíčka prudko schladíme v ľadovej vode, kde ich necháme chladiť 5 minút. Očistíme.
 
2.
Príprava marinády - vodu,sójovú omáčku, mirin, hnedý cukor, rozpučený cesnak a plátky zázvoru zmiešame spolu.
3.
Pripravíme si igelitový sáčok (alebo dózu s uzáverom), kde pridáme na mäkko uvarené vajíčka a zalejeme pripravenou marinádou.
4.
Takto namarinované vajíčka odložíme do chladničky, aby prešli chuťami minimálne na 2 hodiny. Odporúčam najlepšie pripraviť deň vopred a nechať marinovať cez noc po dobu 12 hodín.
5.
Servírujeme samostatne na raňajky alebo ako prílohu do ázijských polievok, či šalátov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Sójové produkty
Hľadáte alternatívu mäsa? Toto je ideálna potravina plná bielkovín a vlákniny (nielen) na pôstne obdobie – lepšia neexistuje!
Aj vy v období pôstu vyhľadávate bezmäsité recepty či rôzne alternatívy mäsa? Potom nesmiete vynechať túto potravinu!
Domáca sójová omáčka
Ako si doma pripraviť vlastnú sójovú omáčku?
Pri domácej sójovke sa nemusíte obávať vysokého obsahu soli a chutí neporovnateľne lepšie ako lacná, kupovaná.
Sójová omáčka
Sójová omáčka nie je iba dochucovadlo: Dôvody, prečo si túto zázračnú surovinu dopriať častejšie! Môžete ňou nahradiť aj soľ
V našej kuchyni používame veľké množstvo byliniek a korenín, ale jedna je predsa len špeciálna. Ktorá to je...