VIDEORECEPT: Mongolské hovädzie kúsky
10
porcií
405
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
ks
olivový olej
1
kg
flank steak (hovädzie)
1
šálka
baby mrkvička
250
ml
sójová omáčka
250
ml
hnedý cukor
250
ml
studená voda
200
g
kukuričná múka
3
strúčiky
cesnaku
ks
sezamové semienka
2
ks
jarná cibuľka
postup vo videu vyššie
Toto jedlo už podľa názvu pochádza z Mongolska. Jemné kúsky mäsa su ponorené v sladkej a slanej omáčke zároveň. Vyskúšajte netradičné spojenie chutí.
1.
Do misky vložíme na pásiky nakrájané hovädzie mäso, ktoré premiešame spolu s kukuričnou múkou.
2.
Do pomalovariča pridáme olivový olej, sójovú omáčku, baby mrkvičku, vodu, hnedý cukor a cesnak a premiešame.
3.
Vložíme i kukuričnou múkou obalené hovädzie pásiky.
4.
Opäť premiešame.
5.
Varíme v pomalovariči po dobu 6,5 hodiny na nízkom stupni.
6.
Servírujeme posypané jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami spolu s ryžou, my sme použili červenú. Výborne sa hodí jasmínová ryža.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.